Till toppen av sidan
Nav

Jesper Lindeblad

En av de finaste killarna man kan tänka sig.

Jesper föddes 14 april 2003.

Golfintresset kom tidigt i hans liv. På påskar och somrar stod han som liten knatte och vevade med klubbor han ärvt av kusinerna på Falsterbos driving range. Sommaren 2010 när han var 7 år, hade svingandet utvecklats till något mycket vackert. Inte bara ett vevande. En fullfjädrad vacker rytmisk sving.

Just när golfsäsongen 2011 skulle börja fick familjen Lindeblad det värsta besked man kan få. Jesper hade drabbats av en oerhört ovanlig hjärntumör  – Pons Gliom. Diagnosen var nattsvart. Läkarna lät meddela att barn med den typen av sjukdom överlever nästan aldrig mer än 1 år.

2 veckor efter beskedet tog Jesper officiellt hcp, dvs 36. Det var dagen innan han påbörjade sin strålningsbehandling. En dag han aldrig glömde. Han var glad som en lärka.

Sommaren som följde var tung för alla inblandade. Men främst för Jesper. Strålningen var en pärs. Cellgifter gick hårt åt honom. Men även rejäla mängder kortison drabbade honom tungt.

Golfen fanns alltid där som en ”god vän”. Få saker gjorde honom mer tillfreds än att cykla ner till golfklubben i Falsterbo och bara hänga runt på putting greenen. Oftast tävlade han med receptionspersonalen om vem som var först på plats på morgonen. Samma sommar åkte Jesper för första gången till The Open Championship på Royal St Georges. Han fick träffa alla stora stjärnorna. Höjdaren var att få besöka alla klubb/boll tillverkarnas stora bussar längs med driving rangen. Massor med prylar. I en av dem skänkte Graham McDowell honom en putter!

Säsongen 2012 var en positiv sommar. Med golf och mycket annat. Då cellgifterna inte gav förväntad effekt och livskvalitén försämrades påtagligt tog föräldrar i samråd med läkarna beslut om att avsluta behandlingen tidigt på sommaren. Därefter blev han starkare rent ”allmänmedicinskt”. Han fick samtidigt behandling av Susanne Johansson som familjen Lindeblad fått rekommenderat i ett tidigt skede. Susanne behandlade med en metod som heter Energy Cell Treatment. Jesper fick ett stort förtroende för Susanne och många i hans närhet är övertygade att han klarade sin sjukdomstid bättre tack vare Susannes behandling. Även denna sommar åkte Jesper till The Open på Royal Lytham St Annes där han fick träffa Tiger Woods, Rickie Fowler, Thomas Björn mfl. Golfläger på både Saltsjöbaden och Falsterbo var höjdpunkterna. Blev utnämnd till lägrets bästa puttare i Falsterbo. Mottog priset iklädd kavaj och slips. Always stylish!

Säsongen 2013 sparkades igång med en underbar sportlovsresa till Jupiter, Florida. Jesper spelade så mycket han kunde. Fick till och med stå och slå på The Medalist med Jesper Parnevik! Golfbil på alla banor var såklart drömmen för en 9åring. Han var en livsfara längs banan…. På påsklovet åkte han till Falsterbo. Men det var något som hade hänt. Han hade svårare med sin gång, koordination och rörelsen i vänster arm/hand blev sämre och sämre. Helt klart märktes det att hans hjärntumör börjat växa och skapa tryck på känsliga områden. Hans sista runda blev Två Generationer på Saltsjöbadens GK den 6 juni 2013. Jesper spelade i par med pappa Hans och resultatet var långt över förväntan. Iallafall för pappa Hans. Jesper tyckte såklart 30 poäng var uruselt. Men då ska man veta att Jesper knappt kunde stå och han fick ledas ur golfbilen och stöttas upp vid vissa lägen när han skulle stå upp. Han var en enastående kämpe.

Sista golfupplevelsen för Jesper var resan till The Open Championship på Muirfield juli 2013. I rullstol reste Jesper och pappa Hans och fick ett fantastiskt mottagande av R&A som hjälpte dom med allt för att kunna se tävlingen ordentligt. Jesper fick sitta med sin rullstol på bästa plats vid övningsgreenen och alla stora stjärnor kom fram och gav honom autografer och golfprylar. Inklusive Sveriges egen Henrik Stenson. Till och med Tiger Woods gav autograf vilket nästan aldrig händer innan ett tävlingsvarv.

Jesper blev sängliggandes och i princip totalförlamad från och med slutet september 2013.

Den 3 nov på, sin mammas födelsedag dog Jesper 04.45.

10 år gammal lämnar han fantastiska minnen efter sig.

 

 

 

jesper-lindeblad