Till toppen av sidan
Nav

Övrigt

Jespers Bänk

I samband med Jespers bortgång framförde familjen Lindeblad en önskan till Saltsjöbadens GK att få ställa en bänk bredvid 2ans green. Klubben ställde sig positiv. Bänken står nu på sin plats. Ta tillfället i akt och sitt en stund om Du passerar. Njut av den vackra platsen. Kanske vill Du skänka Jesper en tanke. Eller reflektera över livet i största allmänhet. Eller bara njuta av stunden och det faktum att Du lever.

SIF Fotbolls instiftade pris

Vid Jespers bortgång frågade Saltsjöbadens IFs Fotbolls sektion om de fick instifta ett pris till Jespers minne. Priset delas ut på Training Camp som går av stapeln i juni varje år. Priset tilldelas lägrets Bästa Kompis. Sedan tidigare delar man ut pris för Bästa Kompis i respektive årskull (som för övrigt Jesper tilldelades 2010) men det här priset är alltså ett övergripande pris bland alla barnen. I år vann Philip Lundquist priset och utöver den fina pokalen fick han också ett Guldkort på Gröna Lund som betalas av pengar från Jespers Minnesfond.

Liftbygeln

Saltsjöbadens Slalmomklubb säljer ”personliga liftbyglar” i slalomliften. Vid Jesper bortgång tog dom initiativet att istället skänka 4.000:- till Jespers Minnesfond och även gör en bygel i Jespers ära. Den hängdes upp under glada former i december 2013 och enligt rykten så är det stor prestige bland skidåkarna att få äran att åka mot höjderna med Jespers bygel.